Blanke ark i kalenderen

Det var nok ikke verdens mest originale overskrift i anledning nytt år. Men jeg skulle ønske – og vil foreslå – at vi starter med virkelige blanke ark. Vi gjør om på hele greia. Verden, samfunnet og oss sjøl kanskje? Det siste er trolig den største utfordringen,,,

Men vi kan starte med noe helt praktisk – kalenderen. Nå kan vi konstatere med rimelig sikkerhet at det beryktede 2012 ikke var slutten for oss. Men i fri flyt av klisjeer – så kan 2013 bli starten for oss!. *Kjempe med påtrengende kvalme av for mye virtuelt sukkerspinn*

Kalenderen er feil. Enkelt og greit. Vi ligger vel egentlig på 2010 etter Kristus rundt regna. Nå kan vi godt fortsette å regne tida fra Gud Junior – jeg har stor tro på at den vestlige kultursfæren med en kristen kulturarv har vist seg så overlegen i funksjon, at vi bør satse på å utbre den ut over den hele jord, om enn i noe tilpassende utgaver. Men det er en annen historie.
 
Først altså kalenderen. Få den riktig! Hør med de teologisk og historisk hardt skolerte og få den datoen vi etter høyest sannsynlighet virkelig har.
Så var det inndelingen. Timer, dager, uker og sånn er forsåvidt greit. Dette er rein matte, så jeg som diagnostisert dyskalkuliker skal ligge langt unna det. Men når vi markerer hva bør rettes opp.

At vi feirer at jorda bikker mot vår – faktisk bokstavelig talt – ei god uke FØR vi skifter årstall er jo det glade vannvidd! Nyttår bør sammenfalle med Vintersolverv. 

Så hva med julefeiring? Her er også tidspunktet feil – og det veit vi. Når kristendommen overtok som kulturbærer så lettet en overgangen fra hedensk vinterblot og feiring med å legge det til slutten av desember. Offentlig tilrettelagte overgangsordninger ingen ny oppfinnelse…

De før nevnte skolerte er ikke enig om når denne himmelske krabaten ble født, men det heller mot i oktoberleite. (Med mars som et alternativ. Mulig de forveksler det med bursdagen min den 4 i den måneden)
Men oktober er en fin anledning. Da er det rundt 3 måneder siden fellesferien, elgjakta er over (som kjent regnes tiden nord for Sinsenkrysset før og etter denne begivenheten) – det begynner å bli mørkt og uggent ute – vi trenger litt fri og Gode Nyheter. 24 oktober lanseres herved som ny og mer korrekt feiring av Jul. 

Og så er det fremdeles mørkt og uggent, men det er bare en god måned til jorda bikker mot vårsida. (Nei! Sola SNUR ikke! Den står dønn stille som den har gjort de siste 4-5 milliarder år) – og vi kan igjen ta litt fri og feire Nytt år.

Da er det akkurat som i dag passe tid til Påskefeiringa når kyllingen er klekka, sola ser ut som den er høyere på himmelen og Kvikk Lunch’n er moden for plukking.

Deretter så er det mai like rundt hjørnet og en har ikke tid til å jobbe på grunn av alle fridagene…
Da sier vi det sånn! Flott!

Ha et riktig GODT NYTT ÅR!
Som vi nå er enige om ikke varer lengre enn til 21 desember 2013 – husk det nå da….)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *