DREKKA MEEER!!! – men hvorfor?

Fredagskveld! Det er den seriøse kvelden her på IRONOXIDE – din blogg for alt du ikke tørr si høyt! :o)

Det er en forsker eller to som har fått det for seg at avholds-ungdom er sosialt isolerte og blir lett deprimerte. (Fulle idioter har den virkningen på meg også til tider. Men det er mulig jeg forveksler overbærende hånflir med følelsen av depresjon?)

Så derfor – for å sette skapet på plass og flaska i skapet (Jack D selvfølgelig), skal vi se litt på det evige spørsmålet – Hvorfor drikker Jeppe? Hvis du var en oppdikta person av en Gammel Dansk så ville du hær’ fløtte meg drekki du åsså! :o)

Men det er selvfølgelig som alt annet – enten aliens, jødenes eller samfunnets skyld! Siden jeg synes aliens – særlige Prinsesse Leia – har et ufortjent dårlig rykte og er blodfan av jødene så får ta samfunnet denne gangen.
Så hvorfor drikkes det i de tusen hjem, mørke smug – fra krystall og rett fra krana? Sånn seriøst? (Hva er det en skal se etter i øst da? Sola? – Nei, skjerpings, Rust!……har noen et bryne?)

Vi starter med en sang!
– Og mannen gikk ut etter øl, etter øl, etter øl! osv….
Og hvorfor det da?

Først og fremst en vane for å ta eggen av de slavelenkene samfunnet sosialt (og for mange også økonomisk) – holder de fleste av oss i.
Opp til en viss alder er det meste godtatt fra et barn, men sakte tvinger en dem til å ta hensyn til andre – for å oppnå goder.
Dette er nødvendig for menneskeheten skal overleve, dessverre kommer dette med en forferdelig pris. Underkastelse og begrensning av optimalisering av ens egen situasjon. For alternativet er å gå til grunne. Altså en klassisk slavetilværelse, en godtar tvang for å overleve.
Dette er realiteten for de fleste – for mange er det til og med det som er riktig og naturlig. Sivilisasjon er som kjent en løgn mennesket tror på når det har nytte av hverandre.

Det finnes lindrende remedier en kan isolere slavekjettingen med for å gjøre den mer behagelig. En av dem er hykleri og hvite løgner – både for andre og seg sjøl. Alkohol – eller annen form for rus – er en annen. For noen få stakkarslige tidsenheter så løsnes lenkene litt, en har en sosialt akseptabel årsak for å være seg sjøl. En var full! Sett på som litt flaut, men for det fleste noe som er akseptert.

Så er det oss da (eller egentlig ER det ikke så få) som ikke vil ha rusen – av ulike årsaker.

For enkelte er det ikke at de er friere mennesker, men tvert i mot. Flauheten og/eller det sosiale stigmata i enkelte miljøer over rus er større enn lindringen av Livets Lenker.

MEN! Så har vi noen – og vi er få – som har sett verden for det den er – og det den er til å le av. Med unntak av bruk av overtallig vold er det ingenting verden, myndigheter, eller enkeltpersoner kan gjøre med meg som jeg er redd! Vært der, gjort det – har t-skjorta og det fikk ikke tatt rotta PÅ meg!

Betyr dette at jeg er en hensynsløs. arrogant drittsekk som går over lik? Selvfølgelig ikke (kun på en og annen blogg) :o)

Men en situasjon er så usannsynlig mye lettere å manøvrere i når en kjenner terrenget, Jeg trenger ikke være noe annet enn det jeg er – og er ikke det bra nok, så kommer et av at noen prøver (uten å virkelig lykkes) å være bedre enn meg. Det er mitt liv, mitt univers, mine regler. Hvis det innbefatter at jeg tar hensyn så er det fint for dere – og jeg har nytte av det. Men jeg veit hvordan det fungerer, jeg kan koden til lenka mi – og da er en ikke fange lengre.

Det kalles vel på fint å være tro mot seg selv – og da HAR ikke jeg noe som vil opp og fram i ruset tilstand. Jeg er samme flåkjefta, glisende, positive kverulanten påvirket som edru – det ER ingen forskjell.
Hvorfor skal jeg da drikke noe utover en Bud eller to til jul eller et par spiseskjeer Jack D fordi jeg liker smaken i veldig begrensa mengder?

Nei, problemet er ikke rusen, men behovet for den – forårsaket av at de fleste har et helt for jævli’ liv – og trives med det. :o)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *