DUMSKAP OG DIREKTEDEMOKRATI.


Mange av dere er ikke så smarte. Nå er ikke det sagt for å fornærme, men for å slå fast et faktum. Jeg har lenge hatt en ide om å løse mange problemer rundt menneskelig interaksjon med å oppgradere statusen på det å være dum. Hvis det ikke lengre er stigmatiserende, så kan en fortelle folk at de er dumme – og at de derfor i enkelte tilfeller bare bør høre på dem som ikke er det. Så nå prøver i det.

Mange av de dumme – samt noen en ellers regner som smarte merkelig nok – støtter tanken om direktedemokrati.Hyppige folkeavstemninger skal kaste samfunnet hit og dit etter Folkemeningens skiftende standpunkt.
Ønsket er selvfølgelig ikke motivert i realiteter – som at Folket Alltid Vet Best eller ønske om mer demokrati, men irritasjon over at f.eks Stortinget (som faktisk er styrt av et flertall) ikke Gjør Som Jeg Vil! Og siden de jeg omgås (like barn leker best) også vil Gjøre Som Jeg Vil – så ville vi få flertall hvis hver sak ble stemt over av Folket direkte.

* Himle med øya og sukke dypt *

Nå har vi et nydelig aktuelt eksempel. Disse angivelige barna fra Moria. Her viser meningsmålinger at 50% vil at Norge skal ta i mot flere en 50. Uten at vi skal ta den diskusjonen (siden jeg greide å såre hardbarka humorister til blods med en Ringenes Herre referanse) – så må vi kunne si med sikkerhet at de som ønsker direktedemokrati ofte er de samme som hverken vil ha flyktninger, migranter, globalisme, vaksiner, klimatiltak eller noe annet Politisk Korrekt. Men de vil ha direktedemokrati. Vel, dere ser tegninga nå? Dersom det skulle stemmes direkte over hvor mange migranter fra Moria vI skulle ta i mot – så kunne det fort blitt mange flere en 50! Og det var jo ikke det dere ville, ikke sant?

Jeg understreker at jeg her og nå ikke sier at det hadde vært rett eller galt – jeg påpeker bare konsekvensen av direktedemokrati for de som ønsker slikt. Dumme folk vil ha direktedemokrati, men det kan vi ikke ha fordi folk er dumme!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *