DYRETRAGEDIEN VEDUM

Alt for ofte erfarer vi at bønder kommer i situasjoner der Livet blir så vanskelig at de ikke orker den daglige omsorgen for buskapen. Det blir for mye så de orker ikke gå i fjøset, og for hvert døgn blir situasjonen verre. Ofte ender dette med Mattilsyn og politi før bonden får hjelp. Men av og til går det bra hvis gode naboer og venner griper inn og hjelper.

Hva har dette med leder i Senterpartiet og finansminister Trygve Slagsvold Vedum?

Jo, det kan se ut som han – som en ambisiøs bonde – har bygget for stort og dyrt; for så og se seg overvunnet. Istedenfor å gi seg og avvikle i ordnede former med en avgang som minister så sitter han i departementets våningshus og går ikke ut i fjøset. Der vi – buskapen hans – står og får verken vått eller tørt, der vi sakte synker ned i vår egen blaute møkk av gjeld!

Nå finnes det ikke noe politisk Mattilsyn (I alle fall ikke som PST godkjenner) – så her kommer dere inn. De gode naboene og vennene i Senterpartibygda. Dere må hjelpe!

Ta hånd om Trygve og forklare ham at Noregsgarden er i bedre hender hos andre. Hvor vi – folkebesetningen – kan få nødvendig stell, omsorg og gi gode varer til verden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *