HVORFOR VANLIGE FOLK IKKE RYKKER FRAMOVER I KØEN

AP lovde at nå var det vanlige folks tur. Hvem disse vanlige er i det varierte og mangfoldige samfunnet er en helt annen historie.

Det jeg skal fortelle om nå er hvorfor AP aldri kommer til å gi vanlige folk mer penger – som mange trodde skulle skje – og stemte venstreorientert.

Jeg skal ikke dra dette veldig ut, men vi må ta litt enkel økonomisk lovmessighet. Høyere inntekt vil gi økt etterspørsel noe som vil enten øke prisene eller tilbudet. Via reguleringer og andre tiltak kan en påvirke dette, men igjen er det en annen diskusjon.

Dette vil si at hvis AP holdt løftet sitt og vanlige folk fikk høyere inntekt så ville forbruket øke – og altså priser og tilbud. Økt tilbud er positivt, men for høy prisøkning vil ingen regjering ha! Punktum! Fordi dette gir inflasjon – altså pengene blir mindre verdt.

Dette veit alle politikere over et visst nivå – og da sier det seg sjøl at valgløftet som innebar at vanlige folk skulle få anledning til økt forbruk aldri vil bli innfridd. (Ikke en gang RØDT er så gærne om de skulle få regjeringsmakt)

Den vanlige menige AP-supporter kan ikke tas for dette – de færreste kan ikke engang forklare hva sosialdemokrati er så det er ikke deres skyld.

Men de som har forstått dette – og som har visst dette hele tiden – de må jo aldri mer få noen stemme fra vanlige folk!

Samtidig må vanlige folk forstå at denne tanken om omfordeling via skattesystemet (utenom til fellesgoder) er for det først ikke bærekraftig – for det andre vil ingen ansvarlig regjering noen gang finne på å gjennomføre den med tiltak som vanlige folk virkelig ville merke. Derfor var de aldri vanlige folks tur – de blir stående i køa – akkurat der AP vil ha dem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *