# notmetoo

Denne bare måtte komme. De som fra før av synes jeg er dum, kjedelig, teit, skadelig og generelt en ugudelig blanding av pest og kolera må belage seg på at dette ikke forandrer den følelsen.
Sjøl om jeg muligens først kommer til å vekke litt medfølelse.
For det handler om overgrep av seksuell karakter.

Vi går rett inn i historien – og vi gjør det kort fordi den til et visst punkt er klassisk. Jeg var 16, naiv og var bare en skygge av det svarte, holdningsmessige monsteret noen få mener jeg er, men også litt unna den positive bygdeoriginalen flere mener jeg er (Si dai då)

Jeg befant meg på ei hytte. Og om det var avtalt veit jeg ikke, men plutselig var jeg alene med fem jenter. Hva som hadde skjedd i dag er muligens noe som ikke burde beskrives utenfor en advarsel og betalingsmur, men den gangen så gikk det veldig fort. Jeg var plutselig på gulvet. Holdt nede av fire jenter, mens den femte begynte under venstre øre – og ga seg ikke før hun var godt oppunder høyre øre og jeg hadde et sammenhengende sugemerke som viste prosessens framdrift. All motstand var nytteløs. Hvis jeg da ikke skulle bli brutal. Det som senere skulle bli kjent som Rusteklikk.
Så langt er historien som sagt klassisk. Noe uvanlig at det er en gutt, men likevel – den har alle ingredienser for et overgrep.
Da er det min historie tar en hylende høyresving inn i et mer… skal vi si – underholdende miljø. For i det jeg vurderer å bli brutal – den sugende befant seg da omtrent midt under haka – så går det plutselig opp for meg.
– Hva i all verden er det du klager over??? Du har fem jenter som strekker seg fra klar 6’er til en soleklar 10’er (hun var jeg forøvrig forelska i) – som ligger over deg og har det kjempemoro!
– Slapp av, la dem holde på og nyt det! Noe jeg altså gjorde.
Siden ungdommer den gangen faktisk var bittelitt bedre grensesatt enn i dag så ble det med sugemerket – noe som var like greit.

Hva har så dette med den pågående #metoo kampanjen? Det burde være åpenbart, men jeg skal gladelig forklare. Hadde jeg vært ei jente så ser vi høyst sannsynlig på gråt, tenners gnissel, traumer, spiseforstyrrelser, lavt selvbilde og politiske sympatier på venstresida. Noe jeg har full forståelse for (OK, unntatt det politiske ståstedet) Og det burde absolutt vært anmeldt. MEN! Det jeg som gutt faktisk BLE utsatt for er verre enn ei hand på rumpa på dansegulv, en pupp i lett klemme i en heis eller ei klønete sjekkelinje fra en mann som enten er dypt sjenert eller høy på seg sjøl (Symptomene kan være overraskende like)

Og slikt skal ikke forsvares, ikke skal det tillates og jeg forventer ikke at jenter tar sine opplevelser som jeg gjorde og gjør – som et veldig artig minne fra ungdommen. MEN dere skal heller ikke fornærme de kvinner – og menn – som har vært utsatt for virkelige overgrep med å legge all uønsket oppmerksomhet ut under #metoo gapestokken! For enkelte ting skal en bare ti’ stille om, ta det som en Mann og move on! Vi KAN ikke ha et samfunn der en hver uønsket oppmerksomhet demoniseres og endatil kriminaliseres!
Nå sjekker ikke jeg kvinnfolk (jeg har lært leksa mi og vil meg ikke så vondt lengre – noe som er en helt annen historie) – men jeg hadde pinadø tenkt meg om to ganger bare for å snakke til ei ukjent dame på et utested. Jeg er en halvfeit, skalla mann med svarte klær – jeg er ikke noe fruktfat en kvinne vil bli bydd av. Og med det gryende regimet vi ser på nå så er det garantert kvinner så fintfølende at oppmerksomhet fra meg kunne oppleves uønsket. Iallefall om jeg dro den linja jeg tillegges ære for, men som jeg selvfølgelig aldri har brukt:
– Har du Kasko?
– ?
– Ja, du lager bulk på buksa mi!

Som sagt – noen ville sikkert følt det krenkende, upassende og uønsket – muligens med rette. Dette går på følelser, men aldri i verden om det oppleves verre enn når jenta du er på date med går hjem – i full offentlighet – med en annen. Been there! Done that! Hvorfor har kvinner lov til å såre dypt, river ut hjerter og virkelig skade et sinn, mens de sjøl skal få sympati for en feilplassert og dårlig replikk? Dette henger ikke på greip!
Og siden kvinner ikke kommer til å slutte å såre menn, så er det for mye å be om at dere lar en eller to ting passere fra en dum og upassende mann? Både for at dere får beholde retten til å såre uhindret og ikke minst at dere ikke vanner ut det svært alvorlige fenomenet virkelige seksuelle overgrep er.

Og så til slutt – all statistikk tilsier at det under omtalte # befinner seg noen dramaqueens (muligens en og annen king også) – og ikke minst oppmerksomhetsøkere. Til dere: – Gå vekk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *