Ødeleggelsen av SS

(…eller Sanna Surromaa som det også kalles.)

«Hva f*** skal vi egentlig med Etnedal?»
Det spør nettopp Sanna Sarrompaa Facebook om den 26. august 2017. Bakgrunnen er en annonse for ledig jobb i Etnedal Kommune. Og annonsen inneholder feil – i følge Samba. Derfor mener hun spørsmålet er berettiget…
Som politiker har jeg trening i å unngå å svare på spørsmål, så jeg kontrer heller i første omgang med et annet uløst mysterium: – Hva faen skal vi egentlig med Sanna Sarromlaa?
(Jeg skriver det rett ut – sjøl om min gode oppdragelse, og blir det sagt rike ordforråd, gjør at jeg heller banner på mer kreative måter. Men vi skal komme tilbake til råd. Ja, gjett om vi skal!)

Jeg snubla, eller rettere sagt ble oppfordra til å snuble borti statusoppdateringen til denne solstråla fra De tusen sjøers land.

Det blir antydet at undertegnede til tider er høy på seg sjøl, men du Sonna må ha røyka sjølbildet ditt! Det kunne du fått leve med til du forhåpentligvis ble overkjørt av karma, men så kødda du med feil kommune, feil politiker, feil ettendøl og feil Mann! Om du starta høyt så skal nok jeg få deg ned igjen!

Altså – du har gjort karriere av det nedrigste og mest usigelige en ikke gjør på nett. En ting sjøl det mest udannede nett-troll veit en ikke gjør: – ta folk for skrivefeil!
Det kan bare unntaksvis forsvares om en har tapt alt annet. Alle hersketeknikker har mislykkes, hitlingen er to kilometer oppe i tråden og en føler for å logge gråtende av – da kan en bruke skriveleif-kortet, men en bør sove dårlig etterpå.

Du har gjort det til ditt daglige boost for egoet. Og du dæven som det virker! For Selveste Sannæ er både her og der! I aviser, på TV, i bøker og på Face, Twitter, Instagram og sikkert som ”dekorasjon” på en og annen cellevegg også. Men hva har du egentlig å bidra med? – utover et pent smil og ei snerten rumpe du så villig fronter på Face? (Vær glad jeg er denne forhatte Mannen ellers hadde jeg tipsa Facebook om det bildet) Men er du rett person som ortografi-politi?

Sjøl har jeg et liv så det å være stålstø i rettskriving overlater jeg til de uten. Derfor lot jeg den passere i første omgang, men så begynte folk å mase om at dette måtte ikke gå ubesvart. Først konsulterte jeg både lærere og språk-nazier – og de kom med noen interessante opplysninger om den påståtte feilen i kommunens annonse. Kunne det være mulig? Kunne Selveste Santa ta ….tørr jeg skrive det? Feil?
Vi har heldigvis noen som er betalt for dømme om slikt – så jeg tok saken til Språkrådet.

Og perkele! Sku’rru ha sett! Både ”og” og ”å” regnes som riktig. Sjøl om Rådet anser det som anbefalt å bruke «og».
Noe annet som også kan anbefales – fra meg og ikke Språkrådet – er å holde kjeft når en – det vil si deg Sinna – ikke har noe å bidra innenfor ortografi heller.

Videre trekker hun fram to jenter hun kjenner som det eneste positive som har kommet fra Etnedal. Igjen feil! Denne gangen helt feil! Det er mye bra både grevling, hoggorm og mer til her ved Etnas bredder – og ikke minst i dalstroka innafor.

Så, over til der vi startet, hva vi skulle med Sanna Surrompaa? Jeg har ikke noe godt svar, så hva kan vi gjøre for henne? Vi har mye skog – så hun kan jo få utløp for sin trang til flisespikking?
Ellers så forteller litt kjapp research meg at hun er singel. I tillegg må hun i dempet belysning og på litt avstand sies å være ei attraktiv dame – utseendemessing. I Etnedal kryr det av virile og velutstyrte ungkarer både fra inn-og utland, så her kan hun muligens få besvart spørsmålet sitt. Tar hun seg en tur til det lokale vannhullet en sein fredagskveld så kan det hende hun skjønner hva faen vi skal med Etnedal.

/micdrop

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *