Om en helt faller eller en som bare faller helt.

Petter «Thugen» Northug – igjen! Dette mener de fleste noe om – som vanlig uten snev av tankevirksomhet bak meningen. Men bare slapp av Onkel IRONY skal sette dette på plass for dere. Legg bort PADda, sett mobilusken på Stille og hør etter!
Petter må gå i de gigantiske sporene til usannsynlig kjedelige folk. Glansbilder med sjenert nedslått blikk fra De Dype Skoger, som beskjedent mumler inn i kamra at: – Å je bærre lik å gå på ski je a’ ma… – når de har vunnet OL eller VM. Eller smiler det charmerende svigermorsdrøm-smilet til Bjørn Dæhli der han står og gliser med det høyeste oksygenopptaket målt på et menneske. Snakker om svigerforeldre så har jeg vært sammen med dattera til kompanjongen hans – og hverken han eller avkommet var helt i vater, så ut i fra like barn leker best, så kanskje han Bjørn ikke er så straight som ei Fisher ski likevel?

Vel, uansett et Ski Ess skal være ikke bare verdens beste på ærlig vis, men en skal også være et moralsk forbilde for å være en Helt.
Eeeh…unnskyld meg for å være en kverulantisk pirk, men hvor står det hen i Ski Ess kontrakten? For den mangler nemlig i kontrakten både for hopprenn og ishockey. Åh? Var den ikke med i Ski Ess kontrakten heller?
Javel! Akkurat! Stemmer! Det bare ble sånn lissom? Vann er vått, himmer’n er blå og idrettsfolk (unntatt hoppere og ishockey-spillere) er helgener skjenket oss rene som nyfallen julesnø?
Jaha… det var jo en vektig grunn for moralsk indignasjon – omtrent like lett som den omtalte julesnøen…
Saken er selvfølgelig den at den eneste som står i Petters kontrakt med det norske folk er at han skal gå fortest på ski! Ingenting annet!

Da kan vi gå til neste punkt. (Det jeg nå følger dere gjennom kalles en tankerekke) Forsøk på å føre motorkjøretøy med promille over 0,2 er forbudt. Dette er ikke fordi alle blir farlige i trafikken med 0,3 i promille, men fordi en ikke kan overlate til enkelte å bedømme sin egen farlighet – og derfor er det forbudt for alle. Et enkelt og greit prinsipp hvor de oppegående og ufarlige ofre seg for idiotene til fordel for flertallets beste.
Når det kommer til å skille idiotene fra de oppegående så må vi plassere Petter blant idiotene – men som vi husker: Han har ingen kontrakt på å være oppegående – kun å være kjapp på ski!

Da nærmer vi oss en del-konklusjon. Petter Northug har ikke brutt noen annen forpliktelse til det norske samfunn enn den nærmest sosiale kontrakten om å ikke utsett noen for fare. Det er alt det gale han har gjort. Det er ille nok, men ikke noe verre en hvilken som helst annen som har kjørt i påvirket tilstand.

De spyklysene av indignert eder og galle som mange har hosta opp i det siste etter at tiltalebeslutningen mot den tiltalte ble kjent, er derfor for det meste høyst uberettiget. Et eksempel kommer bloggeren og nyhetsmannen  Erik Stephansen med i sin beklagelse over Northugs smakløshet – særlig i den nyankommen boka. «Northug. En familiehistorie» Åh det er så ille! Det er ikke måte på hvor kvalmt dette er – og det er fordømmelse på totalt sviktende grunnlag.
Først og fremst fordi han har lest den små skriften i fantasi-kontrakten for Ski Ess og der mellom linjene funnet at Aktøren – altså Ski Esset – må være Feilfritt. Og så «argumenterer» han Erik ut i fra det. En klausul som vi har sett ikke finnes.

Men han begår også en annen høyst urettmessighet. (Har ikke bladsmørere også en Sosial Kontrakt med relativ stor skrift? Vær Varsom-plakaten anyone?)
Men han er ikke alene om dette – svært få har nevnt noe om det som egentlig gjør Petters såkalte falske forklaring nærmest til et spill for galleriet. En tiltale han bare må få, men som ikke er reell. Saken er nemlig den at den kameraten som Northug stakk av fra BA HAM STIKKE AV! Og det er bekrefta av to vitner!
Samfunnet må påklage dette, men kompisen til Northug bør få en stjerne i margen.
Ingenting av det som er gjort i denne historien er bra, oppbyggelig eller skal tjene som noe forbilde, og bur for all del Petter inne – men la det som for alle andre være straffen. Gapestokk er av-viklet i Norge. Det vi har er ingen fallen helt, men bare en som har falt helt. Men gjort er gjort.
Det eneste Petter skylder oss er å gå fort på ski – ingenting annet. Det er jobben hans, og har du sona straffen din og forbrytelsen ikke var på noen måte relatert til jobb, så skal ikke det påvirke arbeidsforholdet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *