Om sør-aurdøler og napalm

Ok, full Rusteklikk! Armene over hue, bak i i korsryggen og begge nevene brak i bordet! NÅ HØRER DERE ETTER!!! Wake up and smell the fucking napalm in the morning! (Ja, det er noe symbolsk i omskrivingen og forsterkningen fra Apocalypse Now) For Endetiden for Etnedal nærmer seg! Vi kan skrike og hyle (hadde vi enda gjort det) så mye vi vil, skrive indignerte innlegg med «Vilikkevilikkevilikkeviiiiiiilikke!!!» så mye Senterpartiet orker, men løpet ER kjørt. Etnedal vil ikke bestå i den formen vi har nå. Dette er fakta, sånn er det og absolutt ingenting vi kan få gjort noe med.

Alternativene er som følger – få tredd nedover hele regionen en Storkommune bestående av alle de nåværende små – og muligens Nordre Land.

ELLER – og dette er ekstremt viktig – vi kan begynne å tenke sjøl. Jeg og noen til har tjuvstarta – og jeg har skissert en løsning med Sør Aurdal. Men vi trenger ikke stoppe der. Nordre Land har et problem – siden Søndre Land sikter seg inn mot Mjøsregionen – dette kan vi dra nytte av. Men la oss ta en kikk på kartet først.

Søndre Valdres

Hvis vi i stor grad ser bort i fra dagens grenser og heller prøver oss på litt større – og rettere linjer – så tar vi med oss nedre del av Nord Aurdal, skjærer oss opp i Aurdal og videre til delen som grenser mot Gausdal. Dette legger vi til vårt areal og Sør Aurdals, samtidig som vi innlemmer Nordre Land nedenfor oss og på «bortsida» av Sør Aurdal. Da får vi en naturlig geografisk enhet og en levedyktig størrelse på – SØNDRE VALDRES!

Hva de da gjør på øversia er ikke vårt problem! La dem bli årdøling eller sogning for alt jeg bryr meg! Men vi holder «konkursboet» Nord Aurdal unna oss.
Videre så leser vi nå i media at Sør Aurdal også sliter, og hvis en da kjører to enheter som i dag har problemer – altså Sør og Nord Aurdal i samme enhet, så er det å be om katastrofe. Men tar øvre Valdres seg av Nord Aurdal og vi får med Sør Aurdal – så kan dette gå veldig bra.
Men det MÅ gjøres noe nå! Folk, politikere og administrasjon MÅ reagere og innse hva alternativene virkelig er og ikke være apatiske eller slåss for tapte saker!

Les dette, spre dette og få til dette!!!

One thought on “Om sør-aurdøler og napalm

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *