Realityserier- en hån mot talentet!

Okey, så det virkelig store nå er se på "dramaer" fra virkeligheten. Greit nok, det måtte jo prøves her i landet også. Spørsmålet er hvorfor det slår så godt ann? (Iallefall ei stund…)
Dette å avgrense noen menneskers bevegelsesfrihet, gi dem utfordringer av diverse slag og belønning til den flinkeste.

Dette synes jeg minner om å slippe hvite mus opp i en labyrint og se hvem som er mest intelligent. Sikkert ålreit tidtrøyte for en forsker, men for de fleste skulle en tro dette var kjedelig, eller kommer til å BLI kjedelig.
Nå skal jeg ikke dømme alt nord og ned, misforstå meg rett, jeg zapper innom Farmen sjøl i blant, men stort sett er disse konseptene kjeeeeeeeeeedelige – synes nå jeg.

Men – det som VIRKELIG irriterer meg er alle de millionene som blir brukt for å lage den slags serier. Penger som kunne vært sendt til de fattige barna i Afirika….eh….nei kanskje ikke…:o)
Penger som kunne vært brukt på å lage virkelig gode TV serier som appelerer litt mer til fantasien. Virkeligheten vil jeg tro de fleste får nok av gjennom jobb, skole og dagligliv. Når jeg jeg skal kul’n foran boksen så liker jeg noe som tar meg til settinger som IKKE er dagliglivet mitt.
Hva jeg synes om det er for såvidt uviktig, (jeg har tross alt "StarWars" på diverse digitale medier og trenger ikke å se på dette :o)

Men det som er betenkelig er at å bruke ressurser på ideer og personer til tider blotta for talent. (Ikke at vi skal henge ut noen spesiell serie eller personer, men enkelte snauskalla, mørkhuda ålesundere ville ikke JEG som investor brukt penger på.)
Allikevel får disse talentløse "hverdagsmenneskene" sendetid, kjendistatus og jobbtilbud på bekostning av talentfulle manusforfattere, skuespillere og produsenter.
Jeg er tilhenger av at folk skal få det de vil ha, men nå er det stort sett slik at folk tar det de får. Kan de ikke da få litt talent i steden for hån mot virkelig talent?

PS. Dette skrev jeg 5 november 2001! Altså for over ti år siden – og FREMDELES er svineriet på skjermen? Kan noen snart begynne å høre på meg? :o)

BTW.  Er det noen som husker hvem han ålesunderen jeg nevner var?

 

2 thoughts on “Realityserier- en hån mot talentet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *