The Rust goes Green!

Jeg hørte på noen av «Mine Søte Små» i går. Det ble diskutert den nye Playstation 5. Jeg er ingen gamer (Jeg liker å skyte på ting live) – men jeg lurte på om dette var mye bedre enn forrige Denne-MÅ-Jeg-Bare-Ha sak. Nei, den var visst ikke det – noen nye funksjoner og litt forbedring, men absolutt ingen revolusjon.

Nå var det ingen som planla umiddelbart kjøp, så dette er ikke til noen spesiell, men mer en generell ordre. IKKE GJØR DET!

Og dette gjelder så mye mer enn spillkonsoller. Det gjelder stort sett alt av påståtte oppgraderinger og nyheter av ting vi har fra før.

For de aller, alle fleste – kanskje alle – er det du har bra NOK! Få av oss er e-sport elite som må trene på topp utstyr (da hadde du vært sponsa), enda færre er næringslivstopper med så travel hverdag at lynrask mobil er et must, nerdene i front av IT er også sjeldne (og vi….eeeh..DE bygger maskinene sine sjøl) – and the list goes on. Det du har er bra NOK!

Og det er bra for økonomi, karakter og miljø! Hæ? Miljø? Bryr vi oss om det da? Er ikke MDG, Greta og Gunhild med sitt mas om el-biler (den du allerede har er også bra nok, faktisk), urealistiske oljekutt og hamburgerskam bare irriterende i sine helt unyttige symboltiltak? Jo, selvfølgelig er de det! Og det morsomme er at om vi faktisk lar være å kjøpe nytt vi ikke trenger, så retter vi en lang og god langfinger til klimafanatikernes tulletiltak – fordi uteblitt salg av unyttig overdyre ting gjør mye mer for miljøet enn det meste annet! Ting som ikke blir kjøpt blir etter en stund ikke produsert! Og overforbruket vårt av resurser går ned! Markedskreftenes vidunderlige verden! Og det virker!

Sånn! Da var det på plass!

Neste gang skal vi ta kvinner og klær! DER er det mye å spare!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *