– Vi liker dem ikke…

men det er bare vi som ikke skal like dem!

Nå skal jeg skryte litt av sosialister og nordmenn generelt. Svenskene derimot skal bli skøyd på godt vallers-mål. Det intellektuelle Sverige bestående av bl.a en som høres like svensk ut som at Arfan Bhatti skulle være fra Geilo, og en spiondømt forfatter av gode, men spenningsløse spenningsromaner.
Og hva er det som de er sure for nå da? (Vi veit jo hva det egentlig er, siden vi har grusa dem på ski siden Gunde Svan la opp) – men det de skylder på er at vi har utnevnt Anders Behring Brevik til integreringsminister og leid inn Onkel Skrue til å bekjempe fattigdom med sine egne penger. Det høres i alle fall omtrent slik ut…

Nå var svenskene en gang først ute med å fortelle nyheten om at nettopp Breiviks «parti» var kommet til regjeringsmakt – den slags fantasier har de nok lest på nett fra utlandet et sted. Og som vi veit – alt som står på nett er heeelt sant – alltid! (Husk du leste nettopp dette på nett)

Nå skal ikke jeg bruke tid og bits’n bytes på og forklare latterligheten i at siden vår hjemlige terrorist var medlem av FrP så er dette partiet hans, siden den «logikken» fører til at Arbeiderpartiet er mitt parti siden jeg var medlem (i 3 uker) for 20 år siden.
Nei, isteden så skal jeg gjengjelde den usedvanlig redelige og rosverdige holdningen som et bortimot samlet korps av presse, og ikke minst politiske aktører og kommentatorer har vist. De har nemlig bare fnyst av svenskene og bedt dem realitetsorientere seg til fakta! FrP er ikke noe nytt Nasjonal Samling, Breivik har like mye innflytelse på norsk politikk som Sheldon Cooper og de fattige i Norge ber om dynejakker til 6000 kroner gjennom Fattighuset i Oslo (sann historie tatt opp på VG Debatt)

Holdningen er noe sånt som at: – Vi liker ikke FrP, men det er det bare vi som får lov til! For alle andre – særlig utlendinger – så er Siv den trivelige nabojenta, Carl Ivar er – teknisk sett – Norges beste politiker etter krigen og Per han er den driftige onkelen som alltid drikker litt for mye i juleselskapet, men han er tross alt trønder – og da er det greit!

Så – f.eks Anders Giæver og Anne Holt! Bra jobba!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *