Å værra seg sjæl!

…har aldri vært mitt problem, men for andre er visst dette en utbredt lidelse. Iallefall om en skal tro alle de oppfordringene til denne aktiviteten som flyter ut over Internett – og særlig Facebook. Daglig deles det Visdomsord, Ordtak og glorete, sjølmekka bakgrunner med andres Dype Tanker
Nå er det vel en kjent sak at jeg mener at om du ikke kan formulere en ting sjøl – så hold heller kjeft.
Men siden få hører på meg, så forsvinner nok ikke dette fenomenet. Så jeg får heller si litt om det.
Første delen av Budskapet er som regel greit. For det går på dette med å ikke stikke vekk hvem en er. Andre del av tar for seg konsekvensene. Det kan være at noen blir, sure, sinna eller en eller annen negativ konsekvens. Før en konkluderer med at det skal en ikke bry seg om.
Vi kan konstruere et slikt ordtak (Og ser jeg denne ute på nett med blinkende Las Vegas bakgrunn så går det 6 stk. 44 MAG inn i tønna på Ruger’n)

Vær deg selv! Du vil gå på en smell, men det verdt det lell!

Nå er ikke denne noe mer subtil i sin banalitet, fordi den ikke direkte sier gi blanke beng i hva andre mener, føler og sier. Men det er det budskapet som irriterer meg.
Jeg har full forståelse for at andre føler at mange bryr seg for mye, baksnakker og mumser i seg andres liv som kaffemat, (iallefall i andre bygder enn E-dalen) *host*

Og slik skal det stort sett gis blanke både beng og det meste annet i. Men det jeg …vel, føler – er at det oppfordres til aldri så lite manglende hensyn til andre!
Det er klart det er ditt liv, dine regler og ditt univers, men det betyr IKKE at det gis fritt leide til å alltid overse andre. Det er faktisk svært sjelden andre skal oversees. I alle disse Elsk Deg Selv kursene og Selvhjelpsbøkene (som jeg mistenker disse Ordtakene å ha mutert fra) – så er det innført via bakveien i noe i utgangspunktet positivt, noe helt klart negativt. En rett og slett avskaffer Den Gylne Regel. Som sier i det fleste store religioner noe sånt som at hvis DU skal ha en plass under sola – så skal andre ha også SIN plass under den samme stjerna. Så de OGSÅ kan værra seg sjæl!

Og her oppstår det da en morsom situasjon – hvis jeg skal ha min rett til å mislike disse ordtakene, så må jeg også godta – og forsvare – andres rett til å like dem! For å værra seg sjøl er faktisk ikke å være som meg…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *