Blå himmel, grønn jord og rød solnedgang

Jeg fant i farten ikke på noe bedre overskrift – det er sikkert noe symbolsk et sted…
Men nå får det være slutt på metaforer, fabler og tåketale. Nå er det realitetene som gjelder, det er på tide å si ting rett ut og slik de er. Det såkalte Norske Folk har talt. Et flertall var lei av inkompetanse, små skandaler og handlingslammelse, men først og fremst var de lei av å å betale skjorta i skatter og avgifter i et land som flyter over av penger. De ville ha en fornuftig politikk – det er derfor Venstre har gått så mye fram. Ja, Venstre er et fornuftig parti, ingen ekstreme saker, men balanserer på vett og følelser til løsninger som opprettholder ro, orden og status quo.
Det er ikke ekstremistene, klagerne, syterne og bygdetullingene som vant dette valget. Vi tapte! Ingen ønskesituasjon for oss, men vi kan i god Venstre-ånd leve med det. Særlig når vi likevel havner i regjering! Dette er dypt urettferdig, helt galt og like ille som når SV forrige gang som det valgets suverene taper likevel fikk regjeringsmakt – det er like urettferdig at FrP får det nå med en tilbakegang på nesten 7 % og tap av 12 mandater. Men det er slik systemet er.

Jeg er realist – jeg så godt som veit at min kjepphest (som det virker som bare et fåtall skjønner og enda færre bryr seg om) – det administrasjons-styrte og ikke demokratisk regjerte Norge, på ingen måte kommer til å bli gjort noe med.
FrP som eneste parti sier de forstår situasjonen, veit hva problemet er og har sagt i en rund formulering med «mindre byråkrati» at det skal gjøres noe med, men det er en formidabel «fiende» En motstander de også er helt avhengig av til å få utført de sakene de vil ha gjort. Og en motstander hvor nesten samtlige deltakere avskyer FrP inn til beinet! Selvfølgelig kommer ikke dette til å gå bra! Men det er nå et lite håp, en liten glo av en mulighet, som ikke var der så lenge Rød/Grønn handlingslammelse stort sett lot det skure.
Dette er også grunnen til at de som i dag er sure, skuffa og faktisk genuint litt engstelige kan slappe helt av! Det kommer ikke noe brev i morgen til kommunene i Valdres om at fra nyttår så er de slått sammen, det kommer ikke noe krav til bøndene om tilbakebetaling av tilskudd – tvert i mot så kommer de til å komme inn som før, det samme gjør trygdene, sjukelønna og pensjonene.
Det er sperrer i systemet mot brå endringer. Den hypermoderne Norgesbussen har ABS, antispinn, firepunkts seler, airbag for samtlige passasjerer og resten av alfabetet i verneutstyr.
Erna, Siv, Per og Trine vil komme med sine beskjeder om hva som skal gjøres, embetsverk, administrasjon og konsulenter vil sette opp forslag, lage utredninger, konsekvensanalyser og når komiteen leverer sin innstilling, så vil forslaget om å kutte drastisk i f.eks overføringene til landbruket være formulert til en samordning av tilskuddsordninger hvor bonden selv må hente et felles søknadskjema på nett og sende inn dette.
Ønsket om å redusere antall kommuner i Norge vil komme ut som et høringsforslag der utvidet bruk av inter-kommunale tjenester foreslås som et obligatorisk prøveprosjekt med evaluering etter fem år.
Skatteletten til de rikeste vil være først og fremst en gavepakke til jurister med økonomisk spesialkompetanse – siden de er de eneste utenom glupingene i Finansdepartementet som utformet de reglene – som forstår hvordan du får mindre skatt av dem. Slik at det blir like dyrt å leie kompetansen som det du tjener på skattelette.
Slik vil det fungere – med andre ord – stort sett akkurat som nå. Forskjellen er at ved neste valg så kan ikke jeg breikjefta stå og flire og si at: – La nå Siv få prøve da!
Hun vil ha forsøkt, mislykkes og alt håp om Virkelig Forandring er ute. Men jeg har tatt feil før. Bare veldig sjelden om politikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *