En skal høre mye dumt for 4.000 kroner!

Solan Gundersen – en brukandes konsulent?

Noen har kanskje fått med seg at jeg ikke misunner rike mennesker. Hva andre har er ikke min jobb å mene noe om eller langt mindre føle noe for.
Likevel kommer en av og til over tilfeller som skriker om å bli ment litt om og følt litt rundt.
NA24 hadde for litt siden et oppslag hvor en advokat forsvarte at enkelte i bransjen tjente 4000 timen – og oppover. Det måtte jeg jo se om han hadde noen gode argumenter for. Faktisk litt overraskende så satt jeg igjen med entydig inntrykk av at her var det sagt mye dumt!
Det var så mye av det at jeg måtte mistenke at journalisten ikke helt hadde fanga opp hva som ble sagt. En liten språklig finurlighet tyda likevel på det motsatte. Vi kan begynne med den.

– Det høres kanskje litt teit ut, men i advokatbransjen har man ikke vært så flink til å tenke ledelse.

Teit? Det hender jeg bruker et ordet sjøl i en tekst, men aldri uten å vri meg litt av påtrengende følelse av å snakke fjortiss. Dette ville ikke journalisten funnet på, så det tyder på at hun faktisk har hørt etter hva fyren sa – og da begynner dumskapen.

Det er tre ting som peker seg ut. For det første så er det verdt så mye fordi de er tilgjengelige 24/7 for klienten. Enten det er helg eller nattjobbing for å rekke en tidsfrist.

– Mobiltelefonen er ikke til pynt. Hos oss må du være tilgjengelig 24/7, så om en klient ringer deg klokken ti en lørdag morgen, og du er på byen med ektefellen, så svarer du den telefonen. Om ikke noe annet så ringer du tilbake og spør om man kan ringe tilbake senere. Da har i alle fall klienten fått en service, sier Bellamy.

Jaha? Dette har da jeg gjort de siste ti årene også – samt de fleste snekkere, maskinentreprenører og stort sett alle som driver for seg sjøl – uten å ta 4000 spenn i timen! Dette er bare normal service du yte for å ha noe i det private å gjøre. Det er bare det offentlige som stenger klokka 4 på fredag! (Klokka to hvis de skal avspasere det tidkrevende kurset de var på dagen før) Så fortsetter han:

(…)at man for eksempel i forbindelse med en transaksjon må jobbe gjennom hele weekenden og hele natten fordi man skal levere børsmeldingen 08:30 mandag morgen

Kjære vene da! Hvis du er verdt de etterhvert berømmelige 4 laks, så får du pinadø være så strukturert at du IKKE havner i en slik situasjon at du må jobbe natta for å rekke noe. Det er sånt vi i de langt lavere inntektsklasser  gjør fordi vi er dumme i huet vårt og ikke planlegger skikkelig! Og da kommer han til kompetansen!

Jeg mener de som jobber hos oss må synes det er naturlig å lese Finansavisen og Dagens Næringsliv hver dag. Det er ikke bare kompetansen, men det er en holdning. Du må være genuint opptatt av næringslivet, sier han.

For meg er det naturlig å lese NRK.no hver dag – er jeg da kvalifisert for en jobb i media? Og det hender jeg sveiper innom nevnte publikasjoner, og nivået er bedre enn Se &Hør, men det er da ingen lærebok i forretninger! Det som burde være naturlig for en med genuin interesse var å sitte online og lese publikasjonene til Nobelprisvinnere i økonomi og tilsvarende. Det er det jeg gjør på religion og naturfag – og det er bare  en sær hobby. Jeg har for lengst kutta ut Kyrkjevarden og Illustrert Vitenskap som kilde til kunnskap over et visst nivå!
Og så kommer den gullbelagte rosinen i pølsa – nemlig hva de tjener!

– Et viktig poeng å få fram er at partnerne er selvstendig næringsdrivende, så om en partner får ti millioner kroner – som er vanvittig mye penger, så er det kanskje bare to millioner advokaten har tjent gjennom sin innsats som advokat. De andre millionene er overskudd fordi de driver en bedrift, sier Bellamy.

Jamen i all verden da mann! Tuller du med oss??? Det å drive en bedrift basert på fakturering av tjenester drar ikke 8 millioner ut av løse lufta bare fordi du driver en bedrift! Det kommer faktisk fra at noen har fakturert noe! (Hvis dere ikke selger binders svart på si) Jeg har ikke hørt verre sirkelargumentasjon siden Solan Gundersen så viselig forklarer Ludvig at – muffens det er… det er muffens det!

Nei, enten må denne Bellamy-gjøken ha starta tidlig på årgang-cognacen den dagen, ellers så har vi med det dårligste forsvaret for overprising jeg har sett! Jeg vil anbefale at de leier inn nettopp Solan som konsulent – slike kan tjene enda bedre og får som kjent ikke til noe i praksis, men veit iallefall hvordan ting gjøres i teorien!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *