Ey! Duh! Luringen!

crazyrust.jpgJa, du ja! Du med dynejakka og caps’n på TV2! Vi må ha en prat.
Oookey! Så du liker ikke muslimer? Hmm.. nei, nei – jeg er ingen blodfan av islam sjøl jeg og heller ikke særlig begeistra for mange muslimers meninger, men bannskap og apelyder på direktesendt TV? Virkelig? Er du så dum eller har du gått på no’ kurs?
Åh jeg skjønner! Sint, hvit ung mann! Hva du er så sinna for da? Står det alltid en sånn svarting foran deg i køa på NAV? Huff, ja livet er urettferdig! Bli vant til det!

Ja, også religion da. Det er no’ skikkelig griseri! Du fulgte sikkert ivrig med i KRL faget på skolen – dypt inne i fra kosehula di i dynejakka på bakerste pult. Så dette kan du nok!

Sier du det ja? Du kjenner en del muslimer? Og de tror de eier verden i moteklærne og BMW’ene sine? Du er helt sikker på du ikke blander virkelighet og Grand Theft Auto nå?
Hva sa du? Dama di ble sammen med en sånn en? Jah! Særlig at du har hatt dame! Ikke jug gutten min, jeg er ikke så lettlurt som deg. Kjekke Ali i 10 B ble sammen med ti poengs dama du har vært avstandsforelska i siden sjette klasse (du har fullført sjette klasse?) – men ikke våga å snakke til tenker jeg vi sier!

Såh såh! Ikke slå etter meg, knøttet! Jeg er mye større, styggere og tøffere enn noe wannabe gangbanger du noen gang har rømt hylskrikende fra på Senteret.
Sånn! Er det behagelig der du ligger med bootshælen min i nakken? Bra! Da skal du høre her. Ja, vi har et problem med folk fra mislykkede kulturer som kommer hit. Men dessverre så må du få inn i skallen din at du ikke er løsningen! Du er en del av problemet!
Jeg – og mine – er løsningen. Folk som forstår problemet, kan argumentere og snakke med både muslimer, antirasister og nasjonalister. De eneste vi ikke snakker med er terrorister og idioter som deg. Så regn dette som et lykketreff og et hederlig unntak!

Det du nå skal gjøre er å børste av deg, gå hjem og lese hva Fremskrittspartiet egentlig mener om innvandring – det er ok at du bruker litt tid og beveger leppene mens du leser. Så skal du skrive en mail til han TV2 reporteren og be om unnskyldning. Trenger ikke være noe dikt, men du skal mene det og legg hjertet ditt i det. Akkurat som i de brevene du aldri våget å sende til hun ti poengs jenta. Sikker på at du er en følsom liten poet innerst inne. Du er for tynn og spinkel til å brukes som minkfor eller vegfyll, så la oss håpe du har a way with words, men jeg er vel ikke for optimistisk der.

Deretter så skal du se og lese – mye! Om islam, kulturer og nyheter generelt – så du skjønner dette her. Det er ikke lett, men prøv! Fremdeles kommer du til å være skeptisk til å blande ikke-fungerende kulturer med bedre fungerende. Og det er bra. Men du vil skjønne at det du gjorde var en gavepakke til anti-rasister – der mange faktisk er nesten like teite som deg.

OK, greit! Takk for praten! Det var hyggelig! Sånn, tørk tårene nå og kom deg hjem til mamma. Kanskje hun har laget kakao – og husk den også er mørk, men den liker du!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *