Full (og) fart, Petter Northug!

Skisportens ubestridte bad boy og rockestjerne har endelig gitt kritikerne skikkelig mat på bordet. En fest, etterfulgt av bilkjøring som ender i et autovern er hverken særlig imponerende eller så utrolig sjelden for den del.

Flere av dalens yngre og eldre planter kan nok lett relatere seg til dette, i en eller annen form. En rødtopp og dårlig taper på andre sida av grensa – også kjent som Gunde Svan, koser seg nok ekstra i kveld. Northug har skapt entusiasme og raseri (langt mer enn forfatteren av boka med samme tittel) siden han gjorde sitt inntog på verdensscenen i kondomdrakt. Petter altså – ikke Ari!

For all del, jeg liker fyren – fremdeles Petter og ikke Ari – og mange med meg. Men en del surmaga noksagter har hatt vondt for å svelge denne eplekjekke trøndern. Med litt større kul på skibuksa, og langt kvikkere i replikken enn Bjørndalen, Dæhlie og Ulvangs korrekte havrekli-svar var det nødt til å bli bråk.

Men nå endelig har de største kritikerne fått noe annet enn andreplasser og tyne Thugen for. Jeg registrerer også mye kommentarer på nett der folk godter seg over situasjonen, la meg få rydde opp litt i huene deres. Først og fremst, promillekjøring er straffbart og du utsetter deg selv og andre for unødig fare – ikke la det herske noen tvil om det.

Men av dere gjøker der ute som nærmest bobler over av skadefryd, tenk over følgende. Har dere, noen dere kjenner, er glad i eller andre bekjente begått lignende udåd? Mest sannsynlig, jeg kan ihvertfall ramse opp flere tilfeller uten å anstrenge meg særlig. Vi mennesker gjør feil, noen store og noen små – noen blir tatt, mens andre slipper unna. Dette er ingen forsvarstale for unge Petter, men en liten appell til dere bødler der ute som svinger sabelen heftig nå. Petter har det sikkert ikke særlig moro nå, han må ta sin straff og forhåpentligvis komme seg videre. Det bør vi andre også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *