Hvordan Venstre kan vinne valget – en oppskrift

venstreTrine er sinna. Det ble ikke noe grønt skifte i Statsbudsjettet. I en rasjonell verden kunne en bare trekke på skuldrene og la Venstres leder rase. Men Venstre har med sine 9 representanter og onkler i Stortinget inngått en avtale om støtte til Blå-Blå regjering. Eller «utpressing» som det kalles når mafiaen driver med det…

Derfor må jeg snakke litt om – og til Trine. Det kunne bli veldig langt, men det er kloder som skal reddes og Pokemons som må fanges – så jeg skal begrense meg. Jeg har sagt det samme til Høyre – og det ser ut som de hørte på meg uten at jeg skal la det booste sjøltilliten.
Jo, altså – Det Grønne Skiftet. Denne omleggingen av skatter og avgifter som via intrikate økonomiske mekanismer skal redusere utslippet av klimagasser. Eller «betale avlat» som Den Katolske Kirke kalte det da de fant opp denne teknikken: – Skrem folk med et helvete, men tilby en måte å betale seg ut av det på.
 
Til tross for til tider stort ego påført av langrennsløpere, boksere og sjakkspillere er Norge et lite land. Veldig lite. Noen mil nordover og adskillige færre mil vestover og østover. Her bor det rundt 4 millioner mennesker og noen tusen sunnmøringer. De ute i verden som har hørt om Norge – som er et mindretall – tror vi er ei bygd i Nord-Sverige hvor Julenissen ble født.
Poenget er at vi betyr tilnærmet ingenting! Dråpen i havet kan ha velbegrunnet stormannsgalskap i forhold til oss!
 
Likevel så skal vi Redde Verden! Nå skal jeg ikke kimse av norske spesialsoldater – som visstnok er i verdenstoppen – så når vi går inn og virkelig gjør ting praktisk, så har vi litt å bidra med.
 
Men så skal vi også med vårt minimale utslipp av klimagasser, betale i dyre dommer for å skremmes til å slippe ut enda mindre. Vårt bidrag på 0,3% (ta høyde for en statistikk som ikke er årsfersk, men det er rundt der) må dramatisk ned for å Redde Verden!
 
Yeah! Riiiight! En hver forstår jo at dette betyr ingen ting i praksis. Så en må finne en annen unnskyldning for at Staten kan ta inn skatter og avgifter. Og da kommer Norges Betydning i Verdenssamfunnet inn. (Dere husker dette med at verden tror vi er Julenissens hjembygd – hvis de har hørt om oss)
Nemlig Eksemplets Makt! Look To Norway! (Hvis du kan finne det på kartet over Sverige)
 
Det er ingen pen måte å si dette på: THEY DON’T GIVE A FUCK!!!
Sorry folkens, men Kina og USA (med sine rundt 20% av utslippene) gir totalt blanke i hva vi gjør!!! Og det gjør alle andre som vi skulle være et eksempel for også! Og det verste av alt er at om de skulle bry seg så er ikke situasjonene sammenlignbare. Vi er verdens rikeste land – vi har råd til det. De har ikke de! Skattlegging på vårt nivå vil trigge total kollaps av næringsliv, forårsake katastrofal arbeidsledighet, sosial uro og et mareritt som får klimatrusselen til å blekne!
 
Men tilbake til Venstre – og hvordan de kan vinne valget.
Hvis Trine Skei Grande kaller inn til pressekonferanse og på forhånd har latt sine taleskrivere se gjennom det jeg har sagt her, strippet det for sarkasme og Rusts patenterte innskutte bisetninger og laget en riktig saklig sak av det – så vil Folket forstå at her er det en Angrende Politiker – som har innsett sine feil og beklager. Ingenting gir så mange stemmer som det! Fordi det en da sier til Folket er at dere hadde rett! Og alle vil jo høre det! Og politikere som sier hva Folket vil høre blir stemt på!
 
Den lille detaljen at Folket – og jeg – faktisk hadde rett er ikke så viktig. Folk Flest stemmer som kjent etter hva som kjennes bra og ikke etter noe så kjedelig og tidkrevende som fakta.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *