NÅ SLUTTER VI Å SURVE!

– De mest inngripende tiltak etter krigen!
– Pandemi-krisen!
– Annerledesåret!


Alt dette har vi sett og mere til. Skal vi prøve å gjøre opp status ved årsavslutningen? Hva pina for de aller fleste av oss egentlig har vært?
Fordi det er Folk Flest vi nå snakker om så tar vi ikke med de som har blitt alvorlig sjuke, de som dessverre har gått bort og de som er rammet av virkelig økonomiske problemer.

For det har ikke rammet de aller fleste. Vi andre har måttet lide den grusomme skjebne å ikke få klemme hverandre! Denne totalt latterlige skikken for alle andre enn barn og nære slektninger – samt folk i parforhold – har vi heldigvis blitt spart for i nesten hele 2020! Kan vi fortsatt ha det slik? På forhånd takk!

Og så har vi latt være å klaske sammen – med mer eller mindre kraft – en av kroppens mest møkkete, virus og bakterievrimlende områder – håndflatene! Kan vi også fortsette å la dette være? Igjen takk!

Så har vi virkelig gjort en heltemodig innsats! Dette før omtalte møkkete kroppsområdet har blitt vasket flere ganger i døgnet! Til og med både før og etter mat og do-besøk! Kan vi uansett virusmengde i verden fortsette med det? Fint! Da går vi for det!

For nå blir det virkelig hardt og tøft! I en forvente levetid på ganske mange år så har en – hjelpe seg og alle gode makter se i nåde – vært nødt til å la være å drikke seg full ute blant folk i noen utvalgte områder i gitte tider! At vi har greid dette! Gutta På Skauen og Tungtvannsaksjonen på Vemork – gå hjem og vogg!

Jeg kunne fortsette og regne opp helt bagatellmessige ulemper, men det vi kan koke det ned til er at dette visste vi etter all sannsynlighet kom til å være veldig forbigående. Ingen kom til å fryse, sulte eller tørste. Alle basisbehov var sikra – og stort sett de aller fleste andre funksjonene forble oppegående – om enn noen litt tungvinne en liten stund.
Vi skal ikke gå rundt å tro at dette året har vært noe i nærheten av forrige verdenskrig – eller tidligere tiders kriser. For de aller fleste har 2020 vært fantastisk mye bedre enn dagliglivet var dag ut og dag inn hele livet for veldig mange bare for 100 år siden!

Så nå slutter vi å surve og snakke som om vi egenhendig har inntatt Berlin i 45!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *