Nei, islamskepsis er IKKE det samme som jødehat!

Det deles, likes og skrives mye om den påståtte likheten mellom skepsis til islam og jødehat.
Dette er en helt gal sammenligning – og kan ikke fortsette. Både fordi det er feil og av respekt for minnet om den ufattelige tragedien Holocaust var.

Dette er rimelig enkelt. Jødehat er, var og vil bli ubegrunnet. Jødene – som gruppering har ikke gjort noe galt – og hadde heller ikke gjort det. Så klart finnes det og fantes det jøder som er virkelig «bad guys» – men det er ikke poenget. Samlet sett var alle beskyldninger gale. Sion vises protokoller var en bløff, jødene hadde ingen tanke om verdensherredømme og at de klarte seg godt økonomisk er en kulturell ting. (Og muligens genetisk – de er påfallende gløgge mange av dem)

Hvorfor er dette da ikke sammenlignbart med kritikk og skepsis til islam? Har muslimene gjort noe galt? Nei, ikke alle selvfølgelig. Og de fleste er hver for seg helt ufarlige og ingen trussel mot demokrati og vestlig levesett. Men islam HAR beviselig retninger som på ingen måte er forenelig med de løsningene vi har som bærebjelker i samfunnet. (Og våre løsninger ser vi fungerer – iallefall bedre enn f.eks visse tolkninger av Sharia-lovene) Over 80% av det relativt demokratiske Pakistan støttet bare for få år siden dødsstraff for frafall fra islam. Dette er ingen brun propaganda fra tvilsomme «hvite» sider. Dette er veldokumenterte fakta. Og det er et av mange!

Kort sagt så er det flere organiserte «bad guys» innenfor islam enn det var en og annen råtten jøde. (Som det er hos alle folkegrupper) Dette har ingenting med menneskeverd eller rasisme – det er bare kulturelle forskjeller, der vårt tankesett fungerer bedre for flere enn det som finnes innenfor en stor del av islam.

I tillegg kommer islams støttespillere i Vesten – de som ikke ser eller vil se dette. Det er disse som gjerne skriker – RASISME! De vil ha vekk korset i det offentlige rom og maser om særbehandling av muslimer. Det er disse som skaper problemene – ikke den jevne muslim – som tross tankesett selvfølgelig ikke er hverken praktisk eller potensiell terrorist eller ekstremist, men som bare henger igjen i den kulturen de kommer fra og likevel bare prøver å passe inn.

Og dette MÅ det snakkes høyt om! Men hvis et hvert forsøk på slikt blir møtt med at det var slik Holocaust begynte så kommer vi ingen vei – og frustrasjonen øker på begge sider! For da tas frustrasjonen ut på muslimer med beskyldninger om krav på særbehandling og «snikislamisering» (som altså egentlig kom fra «hvite» som bare mente vel med mislykket og misforstått «integrering») – og så er marerittet løs!

Men skal det snakkes – så hold oss til fakta! Islam har kritikkverdige elementer – det hadde ikke jødene. Derfor må de to sakene holdes helt adskilt. Kritikk og skepsis til islam kommer likevel IKKE til å fylle opp NSB sine tog med muslimer på vei til gasskamre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *