OM ENDER OG DUMME FOLK

Som alle på Facebook får jeg oppdateringer om hva andre tenker på. Mye er hyggelig, noe er uinteressant, en del er irriterende – og en liten del er dessverre skadelig.

Jeg registrerer at de fleste av disse får liten oppmerksomhet – så jeg kommenterer sjelden direkte, men jeg ser dere – og veit hva dere driver med.
Noen få stikkord er:
– Vaksiner
– New World Order
– At Erna må gå.
– Skepsis/kritikk av hvordan COVID-19 er håndtert

Dette kommer ofte sammen med linker fra NyhetsSpeilet og både litt bedre og enda verre steder. Kilder til ville påstander om konspirasjoner, jødehat og annet beviselig tull.
Jeg kunne skrive mye om dette – motbevise det og sette dere på plass, men isteden skal jeg fortelle dere sannheten. Usminket og brutal. For sannheten er mye, mye verre enn hva dere påstår. Det er derfor dere leiter så desperat etter et mønster. Noe å skylde på! Noen som er ansvarlig for all elendigheten!

Og det er ikke jødene, heller ikke muslimene. Det er heller ikke banker, aliens og andre påståtte globalister.
Nei, det er oss! Mennesket! Vi er dumme, kortsynte, griske, egoistiske og så totalt inkompetente at vi ikke engang greier å gjennomføre eller holde hemmelig slike konspirasjoner som enkelte fabler om!

Men verst av alt er dumskapen! For det ER ikke noe mønster i galskapen – hjernen vår er bare utvikla seg slik at vi SER etter mønster – og finner dem også der det ikke finnes.

Men bør ikke gjør ting mer komplisert enn de er. De sies at hvis det går som ei and, høres ut som ei and og ser ut som ei and – så ER det nok ei and. Slik er et her også. Hvis det ser dumt ut, høres dumt ut, i praksis virker dumt – så ER det nok helst bare dumt helt uten at det er en lur plan bak det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *