OM HÅNDVASK OG UTTYNNING.

Det deles noe statistikk på tidligere influensa-sesonger og antall innleggelser og døde i forhold til COVID-19. Det skal liksom vise hvor ufarlig viruset er.
For det første så er tallene for influensa over en mye lengre periode. COVID-19 har herja her i landet fra mars til november – hvor en god del av den tiden har Norge vært nedstengt. Så tallene har en grei og helt naturlig forklaring.

Det spørsmålet vi BURDE stille og som er den virkelige tragedien når det viser seg at folk – som nå skal være både moderne, opplyste og velutdannede – IKKE har forstått helt basic Heimkunnskap fra skolen med vaske hender og og respektere folks private sfære. Komfort-sonen i Vesten er på rundt en meter og kommer fremmede innenfor der mistrives vi. Noe som trolig er evolusjonært betinget og ikke bare kulturelt.

Disse tingene her har folk gitt blanke i – og vi ser på resultatene fra tidligere års influensa-sesonger. Så kan vi legge til alt annet av lidelse av annen smitte. Så kommer COVID-19 – og voksne folk lærer endelig helt grunnleggende smittevern! Og de presterer da å bruke statistikken som viser at smittevern virker til å motarbeide tiltakene! En skal være glad viruset ikke går etter lav IQ!

Så det vi skal kritisere er ikke at vi nå må oppføre oss som siviliserte fra møblerte hjem, men hvorfor ingen har tatt disse grepene FØR! Og slik unngått mange av de innleggelsene og dødsfallene statistikken viser fra tidligere år mens Corona bare var øl. Og DET er problemet at ingen har tatt tak i manglende håndvask og avstand. Problemet er ikke at Rikerud ikke får dra på hytta i Valdres noen uker!

Vi har vent oss til at folk dør av influensa – og da er det liksom greit! Dette er en forferdelig holdning og viser at det beryktede Milgram-eksperimentet fremdeles er gyldig. For sier noen – i dette tilfelle Folkemeningen – at noe er greit så vil 60-70% være «enige» uten å protestere – samme hvor mange som skades og dør av holdningen. Jeg hørte det til og med i begynnelsen av pandemien: – Åh dæ e vøl greit å få tynna ut noko følk!

Så NEI! – når vaksinen er på plass og dette roer seg så skal vi FORTSATT vaske hender, respektere avstand og tenke smittevern – fordi det å smitte andre med sjukdom faktisk aldri HAR vært greit! Og har alltid VÆRT noe en burde forsøkt å unngå!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *