Om isbane på Steinsetfjorden og albino tyttebær.

Vi hadde i fjor en sak i kommunestyret om muligheten for å en isbane for motorkjøretøy på Steinsetfjorden.
Nå kunne jeg skrive mye om hvorfor (i all verdens riker) kommunestyret skal si noe om dette, men vi får bare så langt godta at sånn er det.

Kort sagt var saken som følger: Et profesjonelt opplegg i regi av Aesthetic Racing ville bruke en frossen fjord til å kjøre bil på. Alt i kontrollerte former og til avtalte tider.

Kommunestyret diskuterte dette grundig og forhørte oss om sikkerhet, grunneierforhold og slikt vi anså som relevant. Alt dette var i orden så fattet vi et vedtak om at vi gikk for å prøve det først – før vi eventuelt ga endelig tillatelse.

Så langt alt vel. Her kunne motor og fart-interesserte få utløp for energi og ikke minst glede seg sjøl og andre. Det er kanskje dette Livet handler om – å oppleve glede.

Men DET skal vi pinadø ikke ha noe av! For inn fra ytterste venstre kommer – la oss få kjenningsmelodien til Darth Vader, takk – Miljøvernforbundet!
Denne ansamling «mennesker» (eller «biomasse på en måte», som en sentral figur der kalte folk) som mener naturen må vernes for en hver pris! Og som har en organisasjon hvor mye av prisen betales av skattekroner.
De gir dem råd til å ha dypt profesjonelle folk på lovverk som lever av å torpedere tiltak der noen kan tjene penger eller – fri og bevare oss vel – glede seg over noe. (Utover rabiat hakkespett og rabiesbefeng flaggermus selvfølgelig)
Så joda, Naturvernforbundets grønne fingre hakker ned en nedsabling av vår saksbehandling. Dårlig begrunnet, ikke lovhjemlet og verst av alt ikke sendt på høring!

Høring! Denne offentlige funksjonen av en byråkratisk gapestokk hvor alle har anledning til å påføre sine medmennesker ulempe, irritasjon og i beste Jante-ånd generell motgang! Alt i til demokratiets beste!

Nei, så da begynner jo Fylkesmannen – eller i dette tilfelle ei kvinne – og se nærere på en ide hun egentlig synes var god, men som den moderne utgaven av unger som burde vært satt ut i skauen for å dø – også kalt jurister – så klart finner ting å henge seg opp i! Disse jo ville kunne forvandle den blankeste flate med 50 lag pianolakk til den ru sida i en borrelås!

Så der står saken – og den står rimelig fast! Nå må vi kjøre hele runden. Utredninger, innviklinger, konsekvensanalyser, kaffepauser, kurs, avspasering, skifte av saksbehandler på grunn av svangerskapspermisjon, risikovurdering, miljøhensyn, nytt skifte av saksbehandler grunnet pappapermisjon, vurdering i Plan Oppland (nytt organ for å forenkle saksbehandlingen hos Fylkesmannen) ny konsekvensanalyse etter ny underskrevet internasjonal avtale om miljø som skal» implementeres i lokalt forankret planarbeid», ny saksbehandler fordi opprinnelig saksbehandler er uføretrygdet etter fall i alpinbakken i Hafjell og DA kan endelig saken ut på Høring!

Noe som da gir f.eks Naturvernforbundet anledning til å fortelle om hvor stor skade motorferdsel på isen vil gjøre på den ytterst sjeldne forekomsten av albino tyttebær på vestsida av fjorden. Faktisk er de så sjelden at ingen har sett dem – men det regner en med skyldes åreplask fra fiskere som ror på fjorden om sommeren, og skremmer tyttebærene. En annen teori er utbredt nakenbading på ØSTsida av fjorden får de albino tyttebærene til å rødme, så de blir vanskelige å finne! Joda, Naturvernforbudet (skrive»feil» med hensikt) tar saken og lar intet tyttebær så urørt!

Åssen er det folkens – trur dere det blir no’ særlig med motordur på Steinsetfjorden til vinter’n?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *