Om nakkeskudd og anaconda

nicki-minajDenne har jeg venta på å få skrive! Et oppgjør med en påstått musikkstil som fortjener et nakkeskudd og deretter en ukjent grav i ei djup myr!
I newsfeeden min har det dukka opp flere såkalte memes den siste tida med ordspill på Straight Outta Compton.

Det var no’ kjent med utrykket, men det tok litt tid før jeg fikk spola tilbake husken og plassert det. Og plasseringen befant seg midt i et av mine favoritt hat-objekter. Rap og hip-hop «musikk»

Det er på trappene en film med tittelen Straight Outta Compton. Om da en igjen påstått betydningsfull gruppe: N.W.A Det står antagelig for Not Very Attractiv, men med en skrivefeil på «W» – det er jo ikke skolegang og formell utdannelse som kjennertegner utøverne av denne «kunstformen» – her i dette tilfellet Niggaz Wit Attitude -N.W.R.

Og som vi alle veit – dette tok jo av når rett-troende konservative amerikanere forlangte «musikken» forbudt på radiostasjonene sine. Bedre reklame kan en som kjent ikke få.
Jeg har til tider dyp sympati for amerikanske republikanere, men av og til har jeg lyst til å slå dem i bakhue’ – hardt!

Altså – hva er det vi står ovenfor? Jo, en haug med miljøskadde kjeltringer og tidvis medlemmer av gjenger som får våre egne Hells Angels til å være snille pusekatter i forhold. (Fakta er at mange HA’ere er snille pusekatter, men det er en annen historie)
Og brutalitet, kvinnemisbruk, rus og annen moro hylles åpenlyst i «tekstene» Men også surving over….eh…jeg mener kritikk av sosial påstått urettferdighet og undertrykking.
Vel, newsflash, unger! Hvis dere hadde gått på skolen og ikke solgt dop gatelangs, så ville dere oppdaga at Nordstatene vant Borgerkrigen og friga slavene – for over 100 år siden! Og dere har til og med fått offisielle unnskyldninger – så slutt og mas!!!

Vel, tekster og attitude er nå en ting – mitt hjertebarn – Rock ‘n Roll – har aldri vært snill den heller – Ozzy Osbourne anyone? Men den har vært en smuuule mer subtilt i uttrykksformen og i hyllesten av sprit, dop og dumme damer.

Men så var det kvaliteten da. Det å samle nok rytme til å hvese ut rim til maskinelt produsert dunk-dunk, er ikke musikk! Det er i beste fall en dårlig arv fra den gang de ikke så fjerne stamfedrene deres hoppa rundt leirbålet i Afrika, og «sang» mens de venta på at misjonæren var ferdigkokt.
Åh neeeeida! Ikke engang prøv å dra rasismekortet – når de får kalle seg sjøl niggaz, så kan jeg dra negervitser!

Den gode arven afrikanere har fra muligens genuint genetisk rytme, har forlengst blitt til først negro spirituals før den bega seg ut på utuktig omgang med bl.a irsk folkemusikk – og endte opp som Rock ‘n Roll. Og det har da også – heldigvis – alltid vært et naturlig fiendskap mellom rappere og rockere. Hyener og løver liker heller ikke hverandre…

Passer det seg da for opplyste mennesker med tilgang på alt i fra klassisk musikk til svart-metall (som iallefall ofte er teknisk virtuost) – og faktisk like lakrisbjønn-joik? Eller – hjelpe oss – utøve det? Nei, Karpe Diem, Eminem og Onkl-P – dette er dere for gode til!

Så til fans av dette «rytmiske» rælet – dra opp buksa, snu capsen, knyt skoa dine og sett på Bruce! Don’t make me say it again! Yoh!
… ok, greit! Nicki Minaj kunne fått leika med anaconda’n min. Hvis hun holdt munn!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *