Om reserverte leger og å legge seg flat

I 1975 ble det i Norge igjen lov å drepe ungene sine. Dette er et faktum og ingenting å diskutere. Før i tiden hadde dette også vært lov før Kristenretten satte stopper for praksisen med å sette uønskede barn ut i villmarka for å dø litt ut på 1000 tallet. Snaue 1000 år senere så gjeninnførte en denne skikken i loven om selvbestemt abort. Den store likegyldige flokk brydde seg ikke så mye med dette, men noen fortsatte og krangle med mer eller mindre ekstreme midler.

Grunnene til at et flertall vil ha anledningen til å drepe et foster blir sagt å være mange, gode og inneholder ofte stor belastning og er traumatiserende. Dette er selvfølgelig bare tull. Årsakene til fosterdrap er i kun marginale tilfeller utført av medisinske grunner, der det enten fysisk eller psykisk står mellom mor og barn. Slike tilfeller kan være graviditet etter voldtekt, ung alder eller fysiske komplikasjoner. Disse skal vi ikke diskutere siden de er som sagt helt marginale og en medisinsk vurdering alene. Vi legfolk skal ikke bry oss med om et bein må amputeres under eller over kneet, men bare si noe om vi vil tillate amputasjon.

Men vi skal ta for oss hovedgrunnen til at flertallet ønsker å ha lov til å myrde barn. Den er veldig enkel og føyer seg pent inn i rekka av hva som ellers motiverer menneskeapen. Ingen eller sviktende kontroll på sin egen egoisme. Alt mennesket gjør er motivert av egoisme – det er også et udiskutabelt faktum, men spørsmålet er om hvordan den brukes og kontrolleres. Og når det kommer til det meget egoistisk baserte ønsket over alle ønsker om å få tredd kjønnsorganet sitt inn i et annet eller å få tredd et annet kjønnsorgan opp i sitt eget, så finnes det ingen grenser for veldig mange. Ingen løgn er for grov, ingen pris er for høy ingen konsekvens er for skremmende. Gjennomsnittlig 4 sekunders intens nytelse betales gjerne med brudd på hvilken som helst moralsk eller juridisk regulert standard. I tillegg har hundyret av arten vår også en del mer eller mindre sammenhengende agendaer og ”tanker” om at sex kan byttes mot andre gjentjenester.

Dette har vært slik i tusener av år og har alltid ført med seg muligheten for at det resulterer i nytt menneskelig liv. Dette er noe vi har skjønt nesten like lenge som vi har fått til sex. Det har – til vår lille antydning av ære – vært gjort forsøk opp gjennom tidene på å unngå at nytt liv oppstår. Og de siste 50 årene så har vi utviklet løsninger som bortimot 100% garanterer at dette ikke skjer.
Likevel så er altså menneskeapen i mange utgaver så inderlig dum, egoistisk, tankeløs og bortimot komplett inkompetent at disse løsningene ikke brukes.

Derfor vil den ha en siste utvei. Det nye livet – om det skulle oppstå – kan drepes. Av estetiske og kulturelle årsaker så slår en ikke hodet på barnet i sengestolpen like etter fødselen, eller setter ei sprøyte, men gjør det svært så tilsynelatende sivilisert når det fremdeles ikke har så mange fysiske likheter med et menneske. Litt blod, litt slintrer av vev og alt som er igjen er et tåkete minne om et baksete, beduggede bilruter og et fornavn om en er riktig observant.
Ofte vet ikke bidragsyteren av 50% av det istykkerrevne barnet hva som har skjedd en gang – og har iallefall ingenting han skal ha sagt uansett. For av en eller annen merkelig vri på alminnelig oppfattelse av eiendomsrett så er eksternt tilført DNA plutselig en integrert del av kvinnens kropp, og hennes ubestridelige eiendom. Dette er en juridisk finurlighet kvinner har bestemt og som bare de ”forstår” – grunnen til at mannen har godtatt dette må være i bytte for sex antakelig…

Siden inngrepet og drapet nå er tillatt i henhold til norsk lov, så utføres det ikke lengre med diverse – for kvinnen – farlige metoder, eller av ufaglært personale. Nei, skal noe avlives så skal det gjøres i henhold til HMS og forskrifter må vite! Ellers kunne jo noen…eeh…flere enn ønsket dø.
Dette gjøres i helsevesenet etter henvisning fra lege. Og her har det blusset opp en liten diskusjon – noen leger føler seg faktisk litt ubekvemme med at en tar liv. De har visstnok avlagt en ed om å redde liv. Så derfor vil de gjerne ha retten til å nekte så en annen lege kan henvise til henrettelsen. En kamp mot vindmøller og nesten patetisk i sitt kompromiss, men et bitte lite museskritt (pun so very intended) i riktig retning.

Sjøl om jeg har ikke noe håp om eller tro på at tillatelsen til mord trekkes tilbake, så kan en ikke bare sitte rolig å godta galskapen. Vi har en sivilisasjon som bygger på at alt menneskelig liv har samme rett til eksistens uansett alder, tilstand og utsikter. Dette ligger i bunnen for vellykket menneskelig sameksistens og er så velprøvd og gjennomtestet at det kan nesten kalles en Sannhet. En kan ikke begynne å rokke ved slikt uten at en samtidig begynner å plukke vekk fundamentet av fungerende mekanismer som hindrer menneskeapen å rive strupen ut på hverandre. Vi har vært der – og vi kan havne der igjen. Om ikke noen faktisk nekter å legge seg flat for et flertall som beviselig tar feil. Sjøl om svært få bryr seg om hva som er riktig og feil når det kan komplisere utsiktene nytelse. For det er dette som ligger i bunn for ønsket om å drepe. Svada-argumenter som at barnet vil ikke få det godt og enda verre – det passer ikke med et barn nå – kan avfeies (i den grad det fortjener noe ”svar”) med at det veit da vel for svarte ikke du noe om og hva som passer skulle mor og far tenkt på før! En kan prøve det «argumentet» i andre situasjoner. – Oj! Jeg var visst full og kjørte ned noen. Hva? Må jeg i fengsel for det? Ja, men det passer ikke nå. Kan vi ikke drepe noen isteden?

Og før noen går helt av hengslene i iveren for å dra fram graviditet etter voldtekt – begynn å les forfra igjen. Det er en medisinsk vurdering i henhold til psykiatri har jeg sagt, og ikke noe som er relevant til diskusjonen. Eller vent! Dette ER ingen diskusjon – det er slik det forholder seg og er du uenig så tar du feil og jeg vil ikke verken respektere det eller godta at du dreper noen. Men som liberal ikke-fanatiker har du bare å respektere meg for mitt konservativt fanatiske standpunkt her og må legge deg flat for at dette mener jeg.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *