Om SFO og hvordan ikke få Likes

Jeg var visst et Likes-ludder fikk jeg høre her om dagen. Jeg tok ikke det så tungt siden jeg lærte noe nytt – jeg trodde det het tommelhore

Men når vi snakker om å lære – merk silkesmooth overgang – så tenkte jeg vi skulle si litt om skolefritidsordningen – SFO.

Nå har ikke jeg unger, og ikke så mye fritid, men jeg har gått på skole. Likevel vil sikkert enkelte mene at dette burde jeg holde kjeft om (Og ikke trykke på Liker) Men må en ha blitt beskutt på Utøya for å mene noe om 22 juli? (Det hadde vært et utrolig støydempende krav, men det er nå en gang slik at du kan si stort sett hva du vil her i landet uavhengig av kvalifikasjoner)

Valdres egen lokalavis Valdres hadde et oppslag om at min hjemkommune hadde dyrest SFO i Norge! Også vi som skal være Minst & Best da – det er iallefall ikke billigst for de minste. (Tradisjonen tro vil sikkert en del av dem vokse opp å ta det igjen med å bli riktig så billige, men det får vi komme tilbake til om noen år)

Men dette var visst ikke bra da – at et høyst frivillig tilbud koster penger. For det er frivillighet her som stikkordet.

Sist jeg sjekka var det faktisk frivillig å få unger her i landet. Det er til og med lov å kverke dem før de er født. (En ordning jeg godt kunne avse. Oj! DER fikk iallefall INGEN Liker!)

Det er heller ikke påbudt å ha sex! (Eller vent….? Nå har jeg jo hele tiden faktisk sagt jeg satt inne for noe jeg ikke hadde gjort…?)

Undersøkelser viser at unger svært sjelden dør av kjedsomhet – de bare høres slik ut. Så aktiviteter i fritiden er også helt frivillig.

Så var det disse pengene da. De som du får etter rundt 1. september er også frivillig om og hva du vil bruke dem på (De før 1 september går til operabygg, byråkrati, feilslått uhjelp, samt to lass med asfalt til deling på fylkene og en kartong med plaster til sykehusene) Så ingen tvinger deg til å bruke 3000 kroner i året for å slippe å ha trepperottene svinse rundt beina dine etter skolen. (Jeg ville betalt det tredobbelte – helt frivillig, men det er en grunn til at jeg ikke har unger)

Frivillighet innebærer som kjent valg! Hvis du av en eller annen grunn altså ikke kan/vil/gidder å være sammen med dine egne unger mest mulig, så finnes det alternativer. Adopsjon eller søke om forlenget selvbestemt abort (for enkelte burde den gjelde til barnet har fylt tredve) – eller selvfølgelig barnevakt!
Så da kan du jo prøve å få en barnevakt til å ta jobben for den prisen? Og sørg for at vakten oppgir inntekta – det trengs tross alt skatteinntekter i regnskapet så det iallefall ser ut som staten fikk inn noe som gikk til ordinær skole og sånn…

Sånn! Da har jeg sagt det jeg vil si nå, og har ordna meg slik at jeg kan ta fritid – helt til jeg skal opp å vikariere på skolekjøring i morgen. Så der er MIN skole-fritids-ordning. (Og så dårlige ordspill får en heller ikke Likes for)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *