SKOLESTART!

*Knips, knips* (Tenne brannfakkel)

Åh det er så kos! Spente seksåringer på skolevei! (En galskap de aldri skulle innført, men AP om det) Foran seg har de 10 år med grunnskole! Her skal de bli folk, lære seg grunnleggende ferdigheter og formes til ….ja? Hva da?

Jeg er ingen stor Floyd-fan, men en og annen setning fra Waters er jeg med på: «Teachers leave them kids alone»
 
Iallefall la dem være i fred ei stund. For vi må snakke om den EGENTLIGE grunnen til 10 årig skole! Det handler om gjeld, skatt og materialisme. Foreldrenes gjeld, skatt og materialisme.
Etter krigen begynte vi med dette at vi bare måtte ha ting! Ting som skulle gjøre livet mer behagelig! Fin tanke! Bil, støvsuger, kjøleskap, TV og vaskemaskin. Problemet var bare at disse onde kapitalistene som solgte alt dette skulle ha betalt for det! Og da måtte folk til Banken! De hadde penger – som de mer enn gjerne leide ut. Der folk før sleit under en Husbonde – sleit de nå under en bank.
 
Derfor ble det ikke mere tid på særlig Mor – f.eks til unger. Nei hun fikk MINDRE! Fordi hun måtte jobbe – for å betale gjelden på de tingene som skulle gi henne mer tid. Er det noen som føler seg litt lurt her?
Og verre ble det! For nå skulle det bygges hus. Og det var ikke nok med små stuer i skogkanten mer, men siden vi fikk færre og færre unger så måtte vi jo ha større og større hus.
Unnskyld, men hvor er porten ut fra Bakvendtland?
 
Mor og Far må jobbe for å fø færre unger og flere banker! Men hva med disse få barna da? Skal de være med Mor som sekretær eller med Far på fabrikken?
Neida! Her rykker Sosialdemokratiet inn – siden de trengte skatteinntekter fra at folk jobba. De måtte betale barnehager med pengene de fikk inn fra at folk jobba og derfor trengte barnehager. Igjen – noen som føler seg lurt?
 
Så har unger den leie uvanen at de vokser og blir større. Da hadde vi allerede et system for å lære dem ting – så vi utvidet tiden de skulle lære ting på. Fra 7 år annenhver dag til vi nå er oppe i 10 år nesten hver dag. Mor og Far er på jobb – for å betale for alt som skal gi dem et bedre liv og kunne betale skatt som finansierer at noen passer ungene deres så de kan jobbe for å betale skatt….ja…dere skjønner?
*Nynne på Postgirobyggets – Lei Av Å Bli Lurt*
 
Såh! Realiteten er at trolig kunne vi lære ungene dette med å bli folk og det grunnleggende på mye mindre tid – hvis vi effektiviserte undervisningen – kanskje starta den seinere og la opp løpet anderledes. Men det ville rive ned hele den møysommelige konstruerte tårnet av gjeld, skatt og materialisme. Så derfor forteller vi ungene at skole er nyttig, viktig og riktig – til tross for at det er i stor grad oppbevaring og at ingen etter videregående så mye som ser på vitnemålet fra grunnskolen. Og siden de færreste 6 åringer kan lese – så vil de ikke oppdage det jeg har skrevet her før det er for sent og de er satt ved pulten og godt indoktrinert.
 
*Kaste brannfakkelen*

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *