SOPHIE ELISE TRUMP

Sophie Elise Trump teksten abstrahert og visualisert.
Alle rettigheter : IRONOXIDE Øyvind Rust 2021

Neimen, greit! Da får vi ta en oppsummering! Joseph Robinette Biden Jr. har vært US of A’s president i 5 minutter – og han har enda ikke startet noen krig eller mottatt Nobels fredspris. Jeg synes dette ser dårlig ut!😆

OK, jeg har i 4 år mer eller mindre sittet på gjerdet i forhold til Donald Trump, men nå må det vel felles en slags dom. Jeg har lenge håpet han hadde en Plan – at alt tullet var støy for å dekke over en strategi med å gjøre seg uforutsigbar og slik skaffe seg et overtak i f.eks forhandlinger med Kina og Russland. Jeg tror vi må konkludere med at en slik strategi ikke eksisterte – men at virkningen likevel kan ha vært der og fungert til hans fordel. De som har støttet ham mer helhjerta enn meg må nå ta til vettet og innse fakta. (Siden de som har mislikt ham mer en meg ikke kommer til å gjøre det – Jeg skal komme tilbake til dem.)

Ja, Trump har fått til en del ting – noe godt hjulpet av tilfeldigheter, noe kan ha vært gjennomtenkt – men det har vært mest støy! Som altså ser ut til å ha vært planløst og uten hensikt. Jeg har lest litt, sett noen dokumentarer og kan overfladisk si at han er en høyst middelmådig forretningsmann, som har ikke har gjort det særlig bra, men har levd på ryktet og midlene til en langt sluere far og en meget driftig bestefar før ham igjen.

Men hvorfor endte han da opp som president? Jo, som så mange andre ble han kjent for å være … kjent! Ikke av de verste – der har vi Paris Hilton på førsteplass, men det reality TV som fikk Donald virkelig kjent framfor de fleste andre av USAs milliardærer. Og han likte seg i rampelyset – også i motsetning til mange av de omtalte rikingene. Disse realitetene fra reality må en ta inn over seg. Trump er en middelmådighet uten noe spesielt å komme med – utover en ting. Han sier en del sannheter. Oppi åpenbare mengder løgner – eller jeg vil kalle det mer tull og skrøner – løgn er når det er bevisst omgåelse av sannheten i håp om å bli trodd. Og jeg tror ikke Trump tenkte så langt – han sa mer hva han gjerne skulle sett var sannheten og lot det stå til. Men innimellom dette så kom han med ting som var sant, men som en etter både folkeskikk og tradisjon ikke kan si – og det var det som virkelig trigga hatet og sinnet hos De Politisk Korrekte. F. eks. å kalle et møkkaland for et møkkaland. Alle veit de finnes, men såkalte liberale og moderate folk kan/vil ikke si det.

Så er spørsmålet – har Trump sagt alt som blir sagt han har sagt? Selvfølgelig ikke! Media – i alle fall i Vesten – har et klart flertall av disse som vil være liberale og moderate. Så derfor er det ting vi ikke snakker om – eller skriver om. De til og med lyver – som i virkelig løgn – for å slippe å gjøre det. I kombinasjon med at negativ omtale om Trump solgte og ga klikk, så ble kvaliteten på rapporteringen mer en konkurranse i å finne noe negativt – i alt. Med så mye negativt som Trump har drevet med så burde en redelig presse greid seg med det. Dere som misliker ham – ha dette i bakhodet – at Sannheten har dere like lite fått fra media som fra Trump sjøl.

I følge Michael Wolff’s bok Fire and Fury: Inside the Trump White House – så mer en antydes det at Trump aldri så for seg at han ville vinne, men at kandidaturet var et PR-stunt. Jeg vurderer dette som sannsynlig – og at panikken tok både Trump og andre når han vant. Men han fikk gjøre det beste ut av det for å få det som han ønsket – oppmerksomhet. Og det klarte han. I 4 år har hele verden viet alt for mye oppmerksomhet til en som ikke har så mye å bidra med.

Derfor er han egentlig i samme kategori som mange av våre egne såkalte influensere. Folk som også stort sett er kjent for å være kjent – og lite annet. Trump trengte presidentstatusen for å holde på oppmerksomheten fordi han ikke har det f. eks. Sophie Elise har – et pent utseende som trekker.

Så egentlig har vi hatt Sophie Elise Trump som president i 4 år.
Og det er nå bytta ut med …tja, hva skal vi kalle ham? Bill Clinton som bestefar? Som sagt – vi bare venter på neste krig, skandale feid under teppet og fredsprisnominasjon. I mellomtiden Kina og Russland igjen ta fram sin psykologiske profil over forutsigbar og beregnelig amerikansk psyke – så de veit hvor langt de kan presse det uten å få en atomladet Patriot-rakett i ansiktet. I så måte er kanskje verden litt bedre med Biden. Eller kanskje ikke? Jeg setter meg på gjerdet igjen og følger med.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *