TANGEN VS RUST

Det første Nicolai Tangen gjorde som representant for sparegrisen vår var å gå ut med at arveavgiften burde være på 100%. Det var nok til at jeg mistenkte ham for å være politisk dum. Tankegangen blir helt feil når du skal forvalte Norges felles økonomiske arv – og så avskriver du prinsippet MED arv! For det er det han sier – arv er en uting.

Vel, han prøvde å flikke på uttalelsen sin etterpå – fordi den gjaldt hans arvinger. Like fullt står meningene hans klart til offentlig beskuelse – en kar som skal forvalte vår arv er i mot arv.Blir egentlig litt som å ansette meg med dokumenterte tallvansker som revisor for Oljefondet. Så ut i fra praksis med ansettelsen av Tangen forventer jeg nå en telefon fra styret i fondet.

Bittelitt mer seriøst så tok jeg selvfølgelig en runde på nett om fyren – og det var interessant. Så jeg sa det på en dertil egnet fora allerede i mars – at dette kom til å bli skandale! Tangen har nemlig en lang historie for å prøve å være ….la oss si lur.Og det er ingen tvil om at han er grisesmart, men han mangler muligens både sosiale og politiske antenner – samt at mottakerforholdene for etiske vurderinger kanskje heller ikke er på topp.

I tillegg virker han litt furten – for nå følte han seg mistenkeliggjort etter alt som har kommet fram. Ja, det er skikkelig slemt gjort at pressa skriver om ting som har allmenn – og økonomisk – interesse for hele Det Norske Folk. Fy for skam!

Men er det så farlig da – siden det han skal gjøre er å tjene penger for oss – og pengeproduksjon får han til. Njai! Problemet blir at han samtidig blir en maktfaktor. En som politikere og andre bestemmere låner øret til – og hvem veit da hva slags radikale merkverdigheter han kan få charmert igjennom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *