TULLEBUKKEN!

Audun Lysbakken SV egen wonderboy og charmklump er opprørt over tjuveri fra fellesskapet – han har vel lært av egen erfaringer hva det vil si og stjæle fra andre og gi det til sine egne…

Uansett – det han misliker nå er internasjonale selskaper som visstnok grabber til seg fra fellesskapet. F.eks at kaffekjeden Starbucks betaler lite i skatt her. De tar altså penger vi skulle hatt til helse, skole og jernbane. Eller…vi kunne jo ikke virkelig BRUKT dem til helse og skole og jernbane da – for det ville være inflasjonsdrivende, men i prinsippet KUNNE vi brukt det til det. Men isteden bruker vi det til operabygg, byråkrati og misforstått uhjelp. Eller det SV KALLER «fellesskap». Men alt dette er jo vanlig og kommer innunder den psykiatriske lidelsen kjent som sosialisme…. Så det er ikke noe nytt der.

MEN! Det som var ukjent for meg var at Starbuck – og andre internasjonale selskaper – er norske! Jo! De må jo være det – hvis de er en del av vårt fellesskap, som de blir påstått å ta fra, ellers kan en ikke si de tar fra et fellesskap de ikke er medlem av. Vi betaler faktisk ikke skatt ut i fra godhet, solidaritet og pur empati. Vi betaler det – eller iallfall burde gjøre det – for å løse oppgaver som er bedre løst i fellesskap enn som enkeltmennesker. Hvert menneske trenger ikke ha sin egen lege, når vi kan ha en i sammen. Det er sunn fornuft og betyr at vi skal kunne få noe igjen for det vi betaler. Kostnader for en tjeneste vi har eller kan få bruk for.
Kan Lysbakken eller noen andre med diagnosen sosialismus misunnlicuz fortelle meg hvorfor Starbucks – som er utenfor fellesskapet – skal betale for den prinsipielle helsa, skolen og jernbanen i Norge???

De får – og skal – betale skatt i det landet hovedkontoret ligger. Der får de tilgang til de tjenestene skatten skal betale. Det kan ikke forventes at andre skal betale våre tjenester. Det blir for dumt. Eller Audun Lysbakken som det også kalles…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *